Връчиха "Златна ръкавица" на Стойка Кръстева

Спорт

26-01-2022, 13:54

Снимка:

БФБокс

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Призът се връчва за цялостното представяне на Стойка през годините и всички успехи, които е постигнала

Олимпийската ни шампионка от Токио Стойка Кръстева получи поредно признание за невероятната си кариера. Златната медалистка в категория до 51 килограма от Игрите в японската столица миналата година, бе наградена от Пресклуб „България“ със „Златна ръкавица“. Това съобщиха от БФБокс.

Призът се връчва за цялостното представяне на Стойка през годините и всички успехи, които е постигнала. В това число две европейски титли, както и още два сребърни медала от Световни първенства.

"Благодаря за това признание. За мен е чест, но това е оценка на труда на всички хора, които са били около мен през годините. Винаги съм казвала, че без хората до мен, това нямаше как да се случи“, заяви Стойка, която е почетна гражданка на Плевен.

Кръстева допълни, че в последните месеци децата, които тренират при нея и Борислав Георгиев в БК „Локомотив“ са се увеличи още и вече наброяват около 110. Тя също така изрази надежда, че след Олимпийското злато като състезател, мечтае да допринесе за такъв успех и на свой състезател в близко бъдеще.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински също поздрави Олимпийската шампионка.

"Каквото и да кажа за Стойка, ще е малко. Убеден съм, че заедно с нея ще продължим да постигаме победи и да покоряваме върхове. Имаме сериозни планове и с много работа, ще успеем“, каза шефът на федерацията.