Мария Тодорова с нова изненада за почитателите на българския фолклор

Плевен Лайф

27-01-2022, 09:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Изпълнителката представя "Василке, млада невесто" в ефира на Фолклор ТВ

Тази събота, 29 януари, ще се състои премиерата на видеоклипа към песента "Василке, млада невесто" на певицата Мария Тодорова. Това ще се случи в ефира на Фолклор ТВ и рубриката "Нещо ново" (oт 10,00, 13,00 и 17,00 часа).

Видеото е заснето в изключително живописното селище - махала Баба Стана, намиращо се близо до Троянския манастир и село Орешак. Режисьор на лентата е Любка Борисова, а специално участие в нея взимат танцьорите от Ансамбъл "Пирин" Благоевград - формация "Накит". В записите на песента участват и музиканти от Северняшкия ансамбъл.

"Василке, млада невесто" е популярна песен от Пиринската фолклорна област - беше любима песен на моя вуйчо, чийто музикален талант съм унаследила. Той свиреше и на тромпет и заедно с баба ми, която пееше хубаво, запалиха в мен любовта към музиката, сподели Мария Тодорова пред Plevenutre.bg.

Тя отбелязва, че за визията си във видеото отново се е доверила на голямата българска дизайнерка Светла Димитрова от "Ариес Уникат".

"Вълнуващо за мен е това, което ми предстои през 2022 година - планувам да запиша нови песни и да реализирам видеоклипове към тях", разкри изпълнителката, която независимо от ситуацията и напук на пандемията, не обръща гръб на музиката и продължава смело напред към нови предизвикателства.