Постоянен арест за мъжа, обвинен в убийството на съпругата си в Плевен

Крими

02-02-2022, 14:31

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза за установяване вменяемостта на извършителя

Окръжен съд - Плевен определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо Л.Б.И., на  81 години, който е привлечен за убийство при условията на домашно насилие и на лице в безпомощно състояние.

На 29.01.2022 година, около 13,45 часа, е получен сигнал за намерена в дома си в Плевен жена в безпомощно състояние, по тялото на която са открити следи от насилие. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и тялото, при които е установено, че смъртта й е настъпила насилствено. Иззето е оръжието на престъплението - метална тръба, по която са намерени биологични следи. Назначена е съдебно- психиатрична експертиза за установяване вменяемостта на извършителя.

Л.Б.И. е проявил клинични оплаквания, тестван е за COVID-19, резултатът от който е положителен. При работата с него са взети всички противоепидемиологични мерки.

Окръжен съд Плевен е счел, че въз основа на събраните доказателства до момента, се достига до обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и че съществува опасност същият да се укрие, както и да извърши друго престъпление,  поради което е постановил вземане на  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Плевен подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"