Ямбол обърна Спартак след голяма драма с продължение

Спорт

02-02-2022, 21:53

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Истинска драма се разигра в зала „Балканстрой“

Истинска драма се разигра в зала „Балканстрой“ в мач от 17 кръг на НБЛ. Като гост Ямбол обърна домакините си от Спартак Плевен след продължение с 95:88. В редовното време нещата приключиха при 81:81.

Спартак бе без Коча Йовович, пише сайтът на НБЛ. Още в първата четвърт двата отбора се захапаха и показаха равностойна игра. Домакините имаха леко преимущество, но Ямбол не позволи разликата да набъбне твърде значително.  Чак в края на първото полувреме добра серия на плевенчани им донесе аванс от 13 точки. Плевенчани поддържаха преднина от десетина точки и в третата част, но серия от 11-0 за гостите доведе до равенство - 55:55.

Плевенчани отново поведоха, но така и не успяха да направят сериозна разлика и 7 минути преди края резултатът отново бе равен. Последва мини-криза в редиците на Ямбол, което позволи на Спартак да поведе с двуцифрена разлика. Последва нов подем в редиците на Ямбол и 12 секунди преди края Джеремая Пейдж изравни за 81:81. Стотни от секундата не стигнаха на Мартин Маринов да донесе успеха на плевенчани.

В продължението Спартак беше без двама от основните си играчи – Николай Стоянов и Божидар Аврамов, които напуснаха терена заради лични нарушения. Това се оказа достатъчно за гостите, които се възползваха и грабнаха победата.

Кръстан Кръстанов завърши с 22 точки и 17 борби и игра 44 минути за победата. Джеремая Пейдж и Александър Матушев добавиха съответно 27 и 22. 14 точки вкара Тадж Ридли.

26 точки и 11 борби за Спартак отчете Димитър Маринчешки, 12 вкараха Николай Стоянов и Симеон Илиев. Аврамов се отчете с 10 точки и 8 асистенции.