Ученички се биха пред входа на училище в Плевенско

Крими

03-02-2022, 10:01

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Две момичета се биха пред училището в град Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца

Пореден случай на насилие между деца. Две момичета се биха пред училището в град Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца, съобщава Нова тв. Случаят е от края на миналата седмица, но добива популярност, след като едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда как две момичета на видима възраст около 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена.

Темата с боя между момичетата е водеща сред повечето ученици. Децата споделят, че до сбиването се стигнало заради момче. Боят се случва пред вратата на двора на училището, но според ръководството това е извън неговата територия и не става въпрос за училищен инцидент.

"С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг”, каза директорът на СОУ „Христо Смирненски“ Даниела Цоньовска.

"Ще проверим какви мерки е предприело училището, как е разгледало случая, дали е имало някакъв конфликт межди учениците, дали е ангажиран психолог и най-важното – работи ли се със семействата”, каза Албена Тотева, началник на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се проверката на място да бъде през следващата седмица, когато учениците се връщат в клас.