Задържан е мъж, извършил кражби в сградите на Окръжен съд - Плевен, общината и РЗИ

Крими

03-02-2022, 14:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“

По искане на Районна прокуратура-Плевен, на 02.02.2022 година, С.М. на 45 години, е задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд-Плевен.

По делото са събрани доказателства за това, че на 31.01.2022 година, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, С.М. е извършил три кражби на портмонета, съдържащи общо 665 лева, от служебни  кабинети в сградите на Окръжен съд - Плевен, общината в град Плевен и РЗИ-Плевен, собственост на различни служители от администрациите. На С.М. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл. 26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода.

По делото са разпитани свидетели, приобщени са записи от камери за видеонаблюдение от сградите, на които С.М. категорично е разпознат, извършен е оглед на веществено доказателство.

С.М. е многократно осъждан.

Районен съд-Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно С.М. е извършил кражбите, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Плевен.