По искане на Районна прокуратура – Плевен: Постоянен арест за рецидивист, спипан с дрога

Крими

04-02-2022, 17:02

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Преди няколко месеца е бил освободен от затвора

По искане на Районна прокуратура-Плевен, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.Г., на 36 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 01.02.2022 година, на пътя Ловеч-Плевен, до опорен пункт „Люляк“, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества съгласно „Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите“, а именно 36,330 грама метамфетамин на стойност 908,25 лева  – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1  от НК.

На 01.02.2022 г. служители на МВР спират за проверка МПС, в което пътувал З.Г. При проверката З.Г. направил опит да глътне плик, за който е установено, че съдържа наркотично вещество - 36,330 грама метамфетамин.

З.Г. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Преди няколко месеца той е освободен от затвора.

След като Районен съд-Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно З.Г. е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, взе по отношение на него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Плевен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"