21-годишна плевенчанка с блестяща игра в "Стани богат"

Плевен Лайф

05-02-2022, 10:08

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Жанин Ал-Шаргаби впечатли Михаил Билалов и публиката със знанията и разсъжденията си

21-годишната плевенчанка Жанин Ал-Шаргаби впечатли водещия Михаил Билалов и зрителите на предаването "Стани богат" със знанията и разсъжденията, които демонстрира с играта си. Тя успя да достигне до 11-и въпрос за 10 000 лева. По-интересното е, че Жанин, която е от българо-йеменски брак, отговори на първите девет въпроса без да използва нито един от жокерите си.

По време на участието си Ал-Шаргаби сподели, че участва в състезания по дебати и е имала възможност да бъде в немалко държави покрай това си хоби. В момента е част от престижния отбор на Софийския университет за най-голямото и реномирано световно състезание по международно право.

Жанин отговори на първите девет въпроса в играта, разчитайки изцяло на своите знания. На десети въпрос, за 5000 лева, тя отново направи солидни и логични разсъждения, но трябваше да използва жокер "Помощ от публиката", с помощта на който посочи нов верен отговор - че от Невена Коканова, Мерилин Монро, София Лорен и Грета Гарбо именно Монро е родена през същата година, в която и кралица Елизабет II.

За съжаление, Жанин отпадна на 11-ия въпрос, който бе за 10 000 лева. В него се питаше "Кое от животните не е било на борда на балона, издигнат от братя Монголфие на 19 септември 1783 г. Тя използва "50 на 50", но нямаше късмет, тъй като от останалите два възможни отговора, избра грешния.

Въпреки това, 21-годишната плевенчанка си тръгна с 3000 лева - сумата, която избра за втора сигурна, и със сигурност остави отлични впечатления в зрителите, които я засипаха с похвали в социалната мрежа. Остана ѝ и един жокер, който така и не използва - "Обади се на приятел".

"Жанин, блестяща игра, браво! Много съм доволен и ти благодаря за участието!", похвали я Михаил Билалов в края на играта и изтъкна, че е проявила чудесна логика, внимание към въпросите и детайла.