Огнеборците в Плевенско потушиха редица пожари

Новините

07-02-2022, 10:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали и загинали

На 5 февруари 2022 година в 01:47 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е постъпил сигнал за пожар в лек автомобил „Опел Калибра“ в село Лепица. Причините за инцидента са в процес на установяване. Нанесени са значителни материални щети по автомобила. В пожарогасенето са участвали служители от  РС ПБЗН - Червен бряг с един автомобил.

Строителна неизправност е причина за пожар в къща в село Обнова. Сигнал за инцидента е постъпил в 11:07 часа на 4 февруари. При огледа е установено, че огънят е тръгнал от спукан комин. Унищожени са 2 кв.м покривна конструкция  и 8 кв.м каратаван. Пострадали няма.

На 4 февруари 2022 година в 19:25 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за техническа неизправност в газова бутилка. Инцидентът е станал в село Козар Белене във фургон на работници на главния път за Русе. Пострадали няма. Отзовали са се служители РС ПБЗН – Левски с един специализиран автомобил.

На 4 февруари в 12:37 часа пожар е запалил стопанска постройка – барака в село Брест на улица „Васил Априлов". Причина за произшествието е небрежност при боравене с моторна резачка. Унищожени са 52 бали фураж, масивни складови и спомагателни постройки 30 кв.м. и 4 куб.м. дърва за огрев. В пожарогасенето са участвали два екипа на РС ПБЗН – Гулянци с един автомобил.

На 4 февруари в 16:41 часа е избухнал пожар в къща в село Подем. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. В пламъците са изгорели 20 кв. м покривна конструкция и 20 кв.м. ламперия. Огънят е локализиран и потушен от служители на  ПБЗН - Долна Митрополия.

При небрежност при боравене с открит огън изгоряха две необитаеми постройки в областния град на улица „Иван Миндиликов“. Сигнал за произшествието е постъпил на 5 февруари в 19:39 часа. Огънят е потушен от два екипа на  РС ПБЗН – Плевен. Бързата реакция на огнеборците е предотвратила разрастването на пожара и засягането на съседни сгради и нанасянето на материални щети.

След подаден сигнал вчера екип на РС ПБЗН - Червен бряг е потушил запален комин на втория етаж на жилищна сграда в град Червен бряг на улица „Княз Батенберг“. 

На 5 февруари 2022 година в 12:36 часа в РС ПБЗН – Гулянци е съобщено за пожар в къща в село Ленково. До пристигането на спасителния екип са унищожени 50 кв.м каратаван, домашно имущество - дрехи, малоценни уреди и хранителни продукти. Опушени са стени 120 кв.м.  При огледа е установено, че причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди.  Спасени са 120 кв.м покривна конструкция. Пострадали хора няма.

Вчера – 6 февруари 2022 година в 12:05 часа от служители на РС ПБЗН - Червен бряг е потърсено съдействие за потушаване на пожар в къща в село Телиш. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Изпепелени са 10 кв.м покривна конструкция. Няма пострадали и загинали. Пожарът е потушен с един специализиран автомобил на РСПБЗН – Червен бряг.

За периода от 4 февруари до 7 февруари 2022 година служители от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили запалени сухи треви и отпадъци в землищата на селата Брест, Староселци, Ясен, Гостиля, Чомаковци, в град Пордим до стадиона, в Плевен ж.к „Сторгозия“, в град Белене и в село Бреница на улица „Черно море“.