ВВВУ "Георги Бенковски" сключи меморандум за разбирателство с Фондация "Корейски културен център"

Мисия

09-02-2022, 08:44

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Целта му е да се насърчи сътрудничеството в областта на образованието, приложните изследвания и консултации

Началникът на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски и Президентът на Фондация "Корейски културен център" д-р Джеймс Канг подписаха меморандум за разбирателство между двете институции. Целта му е да се насърчи сътрудничеството в областта на образованието, приложните изследвания и консултации.

Страните ще работят по организиране и провеждане на съвместни събития за обучаеми, участие в съвместни изследователски проекти и дейности, обмен на информация и материали, както и насърчаване на други взаимно договорени дейности.

Обменени бяха идеи за запознаване с корейския език, история, култура и авиация.

Координатор от страна на ВВВУ "Георги Бенковски" е полковник Андриян Колев, заместник-началник по професионалното обучение и международното сътрудничество. Г-жа Кати Канг, главен секретар на Фондация "Корейски културен център" е координатор по Меморандума от корейска страна.

На подписването на Меморандума за разбирателство присъстваха полковник доцент д-р инж. Асен Маринов, заместник-началник по учебната 2 и научна част и полковник Данаил Диков, заместник-началник по административната част и логистиката.

Меморандумът за разбирателство се сключи за период от три години.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен