Йоанна Данева от ВВВУ "Георги Бенковски" е сред победителите в конкурса "Лица на Българската армия"

Плевен Лайф

09-02-2022, 15:50

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тя е доказателство, че за българската жена и армейската среда е достойно място за изявата ѝ

Централното военно окръжие за поредна година проведе конкурса "Лица на Българската армия". Целта е в рекламната кампания за популяризиране службата в Българската армия да се включат всестранно развити личности, които с личния си пример биха провокирали интереса към обучение в трите висши военни университета, както и реализацията в структурите на видовете и родовете въоръжени сили на българските граждани.

След проведените разговори с кандидатите, комисията обяви трима победители в конкурса "Лица на Българската армия" за 2022 година.

Курсант сержант Йоанна Данева – специализация "Летец-пилот" във ВВВУ "Георги Бенковски"

Курсант сержант Йоанна Данева е ярък пример, че няма препятствия, които да те спрат по пътя към заветната цел. Завършва УНСС и тогава поема към бойната авиация. Всестранно развита личност, която търси хармонията между летенето, поезията, спорта, обществената ангажираност и науката. Всичко това прави със завидна лекота на лидер с опит. Позициите, които заема са доказателство за интересите и постиженията на военнослужещ, който още в началото на армейското си битие респектира с личностните си и професионални качества. Йоанна Данева е доказателство, че за българската жена и армейската среда е достойно място за изявата ѝ. Какво по-ярко лице на Българската армия от бъдещ летец-пилот жена с респектиращи качества и характер?!

Старши лейтенант Селда Ахмедова – старши техник в група „Вертолети и двигател“ на ескадрила „Оперативна подготовка на авиационната техника“ в 24-а Авиационна база – Крумово

За първи път жена лети като борден инженер на вертолет в българската армия. На 4 февруари 2021 г. лейтенант Селда Нейдимова Ахмедова изпълнява първи опознавателен полет като обучаем борден инженер на вертолет AS 532 AL Cougar и стана първата жена на тази длъжност във военната ни вертолетна авиация.

Ефрейтор 2-ри клас Мартин Монев – мерач на картечница във военно формирование 48 430 от състава на 2-ра Механизирана бригада – Стара Загора

Професионален войник , участвал в 5 мисии в Афганистан.