Неправилно ползване на отоплителни уреди запали къщи в Гулянци и Девенци

Крими

10-02-2022, 11:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

На 9 февруари екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили четири пожара в сухи треви. Около 14:30 часа са локализирани и потушени пламъци в землищата на град Гулянци и на село Къшин, около 17 часа служители на РС ПБЗН - Никопол са потушили запалени треви в крайдунавския град на улица „Крепостна“, а в 18 часа огнеборци от областния град са потушили пожар на плевенската улица „Осъм“. През вчерашния ден огнеборци от РСПБЗН – Червен бряг са  потушили пламъци в отпадъци в землището на село Девенци.

На 9 февруари 2022 година в 12:37 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е съобщено за пожар в къща в село Девенци. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са 10 кв.м покривна конструкция. Пострадали хора няма. В пожарогасенето са участвали служители от районната служба в Червен бряг с един пожарен автомобил.

Неправилно ползване на отоплителни уреди е причина за пожар в къща в град Гулянци. Сигнал за произшествието е постъпил рано днес – в 02:32 часа. Незабавно са изпратени служители от РС ПБЗН – Гулянци за погасяване на пожара. Изгорели са 3 кв.м каратаван. Няма пострадали и загинали.