Спартак надви Академик като гост и се изкачи на петото място

Спорт

11-02-2022, 21:55

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Серията на плевенския тим продължи с нова победа като гост

Серията на Спартак Плевен продължи с нова победа като гост. Плевенчани надвиха в Пловдив местния Академик с 87:77 в мач от 18 кръг на НБЛ, съобщава сайтът на федерацията.

Така плевенчани вече са пети във временното подреждане, като имат 8 победи и 7 загуби, докато Академик е веднага след това със 7 успеха от 16 мача. След тях е Левски, който обаче е с три мача по-малко и 9 победи.

Академик започна по-добре двубоя и стартира със серия 10-2, като спечели първата четвърт с 25:17. Плевенчани върнаха само две точки от изоставането си до края на полувремето, но след почивката доминираха напълно на терена и се поздравиха с нов успех.

Николай Стоянов изигра нов силен мач за гостите и завърши с 18 точки. 16 точки, 7 борби и 9 асистенции добави Коча Йовович, а с 15 точки се отчете Симеон Илиев. 10 точки и 9 борби записа капитанът Димитър Маринчешки, а в мача отново не игра Божидар Аврамов.

Най-резултатен за Академик бе Васил Бачев с 26 точки, а Николай Титков добави 19, а с 13 се отчете Томислав Минков.

Следващият мач на пловдивчани е на 16 февруари - домакинство на Левски. На 17 февруари плевенчани ще изиграят отложения си мач с Черно море Тича от 12 кръг.