Очаква ни променливо време до края на февруари

Животът

14-02-2022, 09:08

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Продължителни студове няма да има

Посрещаме Трифон Зарезан или Свети Валентин с динамична облачност с по-видими разкъсвания в източната половина на страната. До обяд в котловините и низините видимостта ще е понижена. В хода на деня на места на Запад ще прехвърча сняг в незначителни количества. Това сочи прогнозата на Нова телевизия.

По-късно след обяд облаците ще се разкъсват почти в цялата страна. Температури в топлата част на деня ще бъдат между 6 и 11 градуса. Над планините - облачно със слаби снеговалежи в масивите на запад. В хода на деня облаците ще се разкъсват. Дневните температури - от 0 до минус 5 градуса.

От вторник до края на седмицата дневните температури ще се колебаят между 10 и 15 градуса. Временни смущения се очакват в сряда с по-значителна облачност с вероятност от валежи в Западна България. В петък със силен северозападен вятър над Балканите ще премине бърз студен атмосферен фронт с краткотрайни валежи от дъжд в равнините и сняг в планините. Вятърът ще е особено силен в планините и в полетата на Дунавската равнина и Западна Тракия.

Почивните дни ще са приветливи, с динамична облачност, без валежи и с температури през деня между 10 и 15 градуса, в някои райони с по-високи стойности.

Поглед в аванс до края на февруари. Времето ще е с чести обрати, характерни за преходните месеци. Продължителни студове няма да има. Периодите с повишена вероятност за валежи са около 22-23 февруари и около самия край на месеца