Избраха най-добрите майстори на домашно вино в Кнежа (Снимки)

Новините

14-02-2022, 14:45

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По време на празненството се проведе урок, който запозна присъстващите с техниките и стъпките при дегустация

По стара българска традиция днес почитаме Св. Трифон и Денят на лозаря. По случай празника в парк „Ахтирка“ се проведе конкурсът „Майстор на виното” за 2022 година. Спазихме традицията като направихме възстановка на обичая „зарязване”, сподели кметът Илийчо Лачовски на профила си във Фейсбук.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха танцов ансамбъл „Шопско настроение“ гр. Плевен и талантливите деца от НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа.

Освен богатата фолклорна програма, по време на празненството се проведе урок, който запозна присъстващите с техниките и стъпките при дегустация. Урокът бе проведен от Данко Димитров – технолог в Института по лозарство и винарство в гр. Плевен, който имаше и нелеката задача да оцени вината на всички участници и да избере 3-те най-добри сред тях.

Общи 14 винопроизводители от общината изложиха вината си. Титлата „Майстор на виното“ бе присъдена на Светослав Стефанов, който участва в конкурса с червено вино „Мерло”. Второ място зае Венислав Василев с домашно произведено червено вино „Пино ноар”, а на трета позиция бе класирана Павлина Цветкова с бяло вино „Мускат - отонел”.