Кметът на Белене кани премиер и министър да посетят площадката на АЕЦ-а

Мисия

16-02-2022, 12:22

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на града изразява тревога за съдбата на атомната централа

Ръководството на град Белене подготвя Oтворено писмо, с което изразяват тревога за съдбата на АЕЦ "Белене". Те отправят покана към министър-председателя и министъра на енергетика за посещение на площадката, за да се запознаят лично с изграденото до момента, пише БНР.

"Повод за Отвореното писмо е заявеното от премиера Кирил Петков, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене", каза кметът на града Милен Дулев.

"Община Белене гласи писмо, в което каним министър-председателя и министъра на енергетиката да посетят площадката, заедно с депутатите от плевенска и великотърновска област, с което да покажем изградената инфраструктура на място, защото общинската администрация и общински съвет са убедени, че управляващите нашата държава не са запознати с наличното оборудване“, каза той и допълни: „Искаме да дойдат, да видят, да преценят и да вземат под внимание, както бяха обещали преди изборите, мнението на специалистите. И съдбата на самата площадка - ако не е АЕЦ, какво, според тях трябва да бъде? Защото това са над 2 600 дка, застроена площ, с всякаква изградена инфраструктура, която чака и има всички разрешителни за атомна централа“.