Отличиха победителите в поетичен конкурс "Любовта е моят избор"

Мисия

21-02-2022, 12:46

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проявата, посветена на 14 февруари - празникът на любовта и виното, се проведе под патронажа на общинския съветник Веселка Лилова

Поетичен конкурс „Любовта е моят избор“ в Плевен отличи най-добрите творби, изпратени за участие в инициативата. Проявата, посветена на 14 февруари - празникът на любовта и виното, се проведе под патронажа на общинския съветник Веселка Лилова от групата на ПП „ГЕРБ“ - Плевен в състава на Общински съвет - Плевен.

Жури в състав: Албена Декова - председател на Съюза на писателите в Плевен, Лалка Павлова - член на Управителния съвет на съюза и Марта Михайлова - преподавател по БЕЛ в ДФСГ „Интелект“ - гр. Плевен, присъди първата награда в конкурса на Наташа Басарова за стихотворението й „Първата любов.“ Наташа Басарова е сред новите попълнения на Съюза на писателите в Плевен. Втората награда е за Християн Кънев от гр. Славяново, а третото място си поделиха двама участници: Петя Тодорова - преподавател по Английски език и Полина Дикова - млад автор.

Всички отличени получиха награди - ваучер за книги и книги.

„Радвам се, че първото издание на конкурса имаше този успех. Идеята е проявата да бъде ежегодна и по този начин да даваме възможност за изява на всички ценители на писаното слово. Като част от Комисията по култура в Общинския съвет смятам, че е необходимо да насърчаваме и подкрепяме творците ни“, сподели Веселка Лилова.