Спецоперация срещу купуването на гласове в област Плевен, четирима са задържани

Крими

25-02-2022, 09:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В случаи на неотложност са проверени шест адреса - частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци

На 24 февруари 2022 година за времето от 11:30 часа до 18:00 часа служители на РУ - Левски, съвместно със служители на 01 РУ - Плевен, 02 РУ - Плевен, РУ - Белене, Базова научно-техническа лаборатория и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са провели спецакция за купуване на гласове.

В случаи на неотложност са проверени шест адреса - частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци. При претърсвания и обиски са иззети копия от избирателни списъци на СИК в село Асеновци с данни на лица, имащи право да гласуват на предстоящите частични избори за кмет в селото, ръкописни списъци с имена на лица, бележник с изписани имена и ЕГН-та на лица, парична сума, намерена при списък с данни на лица, заявления за вписване в избирателни списъци, компютърна конфигурация и мобилни апарати със СИМ карти в тях, 51 броя агитационни бланки, с маркирана позиция за гласуване.

Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са 52-годишен, 45-годишен, 68-годишна и 56-годишна.

Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работата на разследващите екипи по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс.