Димитър Пенчев: Подготовката ми премина успешно, готов съм за битка

Спорт

07-03-2022, 12:03

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Пенчев ще направи ММА дебют

Плевенчанинът ще дебютира в ММА на гала вечерта Real Pain Challenge

Димитър Пенчев е един от най-опитните кикбоксьори на България с национални и международни титли и с участия в най-големите турнири по кикбокс. Европейски шампион, вицесветовен шампион, неколкократен шампион на Балканите и на България са само част от големите успехи на плевенчанина.

Шампионът обаче не спира да търси предизвикателства и след като покори множество върхове на ринга, той изненадващо влиза с гръм и трясък в ММА клетката. Това ще се случи в галавечерта Real Pain Challenge, която ще се проведе на 12-ти март в Ботевград.

"Подготовката ми премина успешно, чувствам се готов за битка," сподели Димитър за MMA.BG. "Подготвям се в Плевен. Тук ми помагат много момчета, съотборници и баща ми, койтo ми е треньор, а също така и Пламен Бончев, с когото тренирам борбата и играта на земя. За две седмици бях и при Антон Петров в неговата академия в София. Там момчетата ми помогнаха също. Благодарен съм на всички, които са до мен", коментира Пенчев.

Като истински воин, Димитър търси предизвикателства и не се страхува да покорява нови хоризонти и да търси адреналина в непознати за него до момента правилници.

"Реших да се впусна в ММА, защото имам възможност за развитие и участие в галавечери като тази, а и не само", отбелязва той.

За дебюта му в смесените бойни изкуства, организаторите ще срещнат Димитър Пенчев с опитния самбист от София Емил Незиров. Той е многократен национален шампион по бойно самбо, както и вицесветовен, а отскоро премина и в ММА.

"Ще бъде добър мач", категоричен е Пенчев. "Но ще се въздържа от коментари относно стратегията и постройката на играта ми", добавя плевенчанинът

Състезанието на Real Pain Challenge (RPC) ще се проведе в една от най-модерните зали у нас - "Арена Ботевград" на 12-ти март и ще включва само и единствено ММА двубои. Организаторите са заложили и на интересна шоу-програма, включваща концерт на Преслава и Антонио.