Студено с валежи от сняг, температурите тръгват надолу

Животът

08-03-2022, 08:46

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава облачно време. На много места в западната половина на Дунавската равнина след обед облачността временно ще се разкъса и намалее, а в централните части с прекъсване ще вали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура ще е между 2° и 5°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В сряда ще остане предимно облачно. В крайните северозападни райони облачността временно ще намалява. На повечето места ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад-север, а в равнинната част на централна Дунавска равнина – от североизток. Минималната температура ще бъде между -3° и 0°. Максималната температура ще остане между 2° и 5°. Атмосферното налягане ще се повиши.

В четвъртък отново ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Ще продължи да превалява сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималната температура ще бъде между -5° и -3°. Максималната температура ще бъде ниска - между 1° и 3°. Атмосферното налягане ще се повишава.

Toва сочи прогнозата на НИМХ - Плевен.