Шофьор на кола с прекратена регистрация избяга от полицейска проверка

Крими

09-03-2022, 10:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Образувано е досъдебно производство

На 7 март в 23.25 часа в село Еница на улица "Георги Димитров" служители на РУ - Кнежа подават звуков и светлинен сигнал на лек автомобил "Митцубиши Каризма" за извършване на проверка. Водачът не се подчинява на подадените сигнали като не спира и продължва движението си. При извършен обход автомобилът е намерен заключен на  кръстовище, образувано от улица "Одрин" и улица "Св. Св. Кирил и Методий".

От направена справка е установено, че регистрационният номер отговаря на лек автомобил "Алфа Ромео 164", а лек автомобил "Митцубиши Каризма" е с прекратена регистрация на 15.12.2021 година. Колата е иззета и се намира на съхранение в поделение на МВР.

От проведените оперативни действия е установено, че е била управлявана от 29-годишен от село Търнак, община Бяла Слатина. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Направил е пълни самопризнания за извършеното от него деяние.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Сезирана е РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.