Четирима души са арестувани при спецоперация в Плевенско

Крими

14-03-2022, 09:39

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Операцията е преминала с участието на служители от специализирани тактически действия при ОДМВР – Плевен и РУ Кнежа

На 12 март 2022 година на територията на община Кнежа е проведена полицейска операция с участието на служители от специализирани тактически действия при ОДМВР – Плевен и РУ Кнежа.

Около 22:00 часа в село Еница е спрян лек автомобил "Ауди А4", собственост и управляван от 26-годишен и пътници – 41-годишен и 23-годишен, и тримата от град Кнежа. Преди извършването на проверката от дясната страна на автомобила на пътното платно е изхвърлена опаковка, съдържаща зелена растителна маса, наподобяваща на растение от рода на конопа. Полицейските служители са иззели опаковката с размери 3 х 3 см. заедно със съдържанието за химическа експертиза. Тримата в автомобила са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

Около 20:55 часа в град Кнежа е проверен лек автомобил "Мерцедес“, собственост и управляван от 30-годишен от същия град. Техническо средство алкотест "Дрегер 7510" е отчело положителен резултат над 0.5 промила в издишания от водача въздух. При извършена проверка за употреба на наркотици и техните аналози с техническо средство "Дръг тест 5000", уредът е отчел положителен резултат за употреба на кокаин, канабис  и амфетамин. Съставен е акт по ЗДВП. На нарушителя са издадени два талона за медицинско изследване. Взети са кръвни проби за лабораторен анализ във ФСМП - Кнежа. Шофьорът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. За случаите е уведомен дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работата разследващ полицай.