ДФСГ "Интелект" бе домакин на "Иновации в действие"

Животът

14-03-2022, 11:52

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и интересна културна програма

За поредна година ДФСГ "Интелект" - гр. Плевен участва в  Националната програма "Иновации в действие". Гимназията бе домакин на срещата, в която се включиха Национална финансово - стопанска гимназия - гр. София- иновативно училище; Средно училище с езиково обучение "Александър Сергеевич Пушкин" - град Варна и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - град Варна. Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и интересна културна програма. Целта на срещата бе заздравяване на връзките между образованието и бизнеса, между традициите и иновациите.

Плевенската гимназия представи на вниманието на гостите поредица от уроци: наблюдение на интердисциплинарен урок по икономика “Маркетинг на онлайн присъствието” , иновативен урок по английски език  на тема „Онлайн продажба на туристически услуги в град Плевен“,  бинарен урок по икономика и бизнес английски език, иновативен урок по английски език, работна среща с младши посланиците на Европейския парламент и учениците от Ученическия съвет на гимназията, запознаване с дейността на учебните компании.

За доброто настроение на гости и домакини пък се погрижи клуб "Хороводец" с танци, музика и много усмивки.

Инициативата приключи с изказване на г-н Емил Райков – директор на ДФСГ "Интелект", който изрази надежда за начало на един ползотворен процес по обмен  на мнения и идеи с партньорските училища и бъдещи съвместни инициативи и мобилности.