И днес ще има слънце, от сряда започват валежи от дъжд и сняг

Животът

15-03-2022, 08:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ще духа слаб до умерен вятър

Днес облачността ще е разкъсана, предимно висока, през която ще прозира слънцето. В късния следобед и вечерта от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималната температура ще бъде между 10° и 12°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, но ще бъде по-високо от средното за март.

В сряда времето ще бъде предимно облачно. След обед от запад ще започнат валежи от дъжд, които бързо ще обхванат целия регион. Вечерта и през нощта с падането на температурите по по-високите места дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималната температура ще бъде около 0°. Максималната температура ще е между 8° и 10°. Атмосферното налягане ще се понижава.

В четвъртък времето ще остане предимно облачно. До обед на много места валежите ще продължат и ще бъдат от смесен тип. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималната температура ще бъде около и малко над 0°. Максималната температура ще е между 4° и 6°. Атмосферното налягане ще се повишава.

Това сочи прогнозата на НИМХ - Плевен.