Кметът на Белене взе участие в Международната конференция "Творчески Дунав"

Мисия

15-03-2022, 17:00

Снимка:

Община Белене

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Милен Дулев запозна присъстващите с природното, културното и историческо наследство и потенциала, който ще спомогне за развитието на общината

Кметът на Община Белене Милен Дулев взе участие в откриването на втория ден на Международната конференция "Творчески Дунав" /Предизвикателства и възможности на живот в смаляващите се и периферни градове, която се проведе в Русе.

След като отправи приветствие към участниците, Милен Дулев запозна присъстващите с природното, културното и историческо наследство и потенциала, който ще спомогне за развитието на град Белене и общината в привлекателна туристическа дестинация.

Събитието е част от дейностите на проекта DANUrB+ - „Дунавски градски бранд+: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризиране на културното наследство на Дунав“, финансиран от транснационалната програма Дунав2014-2020.

Конференцията се проведе в рамките на два дена 10 и 11 март 2021 г. Първия ден в град Букурещ, а втория ден в гр. Русе. Един от българските партньори по проекта е Фондация БлуЛинк, с който Община Белене активно работи.

В конференцията участие взеха също журналисти и блогъри, които пишат в областта на туризма от Унгария, Румъния и България.