Детелин Далаклиев започна да печели медали и на треньорското поприще

Спорт

18-03-2022, 19:18

Снимка:

ДСД Боксинг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

ДСД Боксинг клуб участва с шестима боксьори на Държавното за ученици

Над 160 боксьори от цялата страна се включиха в първия кръг на Държавното лично отборно първенство за ученици, което се явява и турнир за Купата на България. Таланти от 42 клуба бяха записани за първенството, като с дебют се отчете и спортният клуб на Детелин Далаклиев - ДСД Боксинг.

Ден преди края на надпреварата, възпитаниците на световния шампион от Милано 2009 си осигуриха 4 медала, като единият може да стане златен, тъй като в категория до 70 кг Явор Вълчев ще играе финал през утрешния ден.

Друг от талантите на Далаклиев - Злати Пенчев, показа солидна игра и спечели сребърен медал при 90-килограмовите, като във финалната битка малко не му достигна, за да се поздрави с пълен успех.

Бронзови отличия за ДСД Боксинг клуб от надпреварата в Шумен заслужиха Никола Иванов в кат. до 32 кг и Николай Маринов при 36-килограмовите.

Жребият не бе благосклонен към Кристиян Яков при 32-килограмовите. Въпреки това, той показа мъжка игра срещу сериозен противник и загатна за възможностите си, като Далаклиев очаква да разкрие пълния си потенциал на следващите турнири.

Верхат Белянов в кат. до 44 кг имаше леко неразполжение, тъй като бе с температура ден преди началото на състезанието, което му попречи да покаже повече от себе си.

"Много съм доволен от представянето на всички, показаха мъжка игра. Има над какво още да работим, но за мен е важно, че виждам желание, амбиция и пълно себераздаване както по време на тренировките, така и сега на официалното състезание. Нашият клуб е още в началото на своето развитие и вярвам, че големите успехи тепърва предстоят", сподели Детелин Далаклиев. Големият ни спортист, който вече печели медали в треньорско амплоа, обаче уточнява, че основната му цел си остава друга. "Казвал съм го неведнъж - искам да дам бъдеще на децата, искам да тръгнат по моя път, да им запаля искрата да се занимават със спорт и да станат добри хора", подчертава Спортист Номер 1 на България за 2009 година.

Припомняме, че преди година и половина в Плевен врати отвори Комплекс "Далаклиев", където към днешна дата тренират десетки момчета и момичета от града. Боксовото помещение, което се простира на 250 кв. м, е модерно, с професионални уреди и настилка и предлага всички условия за пълноценна тренировка и подготовка.