Моринари Ватанабе, Невяна Владинова и Ева Брезалиева засадиха маслинови дръвчета в Атина

Спорт

20-03-2022, 09:17

Снимка:

Анна Недкова, БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, генералният секретар на гръцката федерация по гимнастиката Костас Пантазис, членът на ТК към ФИГ Исабел Саваде, вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, Ева Брезалиева (член на национален отбор индивидуално жени) и Параскеви Янопулу (член на гръцкия национален отбор) засадиха маслинови дървета в гръцката столица Атина, която е домакин на кръг от Световната купа.

Идеята, която имат от Гръцката федерация е това да се превърне в традиция и оттук нататък при провеждането на Световната купа по художествена гимнастика да се засаждат маслинови дървета и да се направи “гимнастическа гора”.

С тази проява гимнастическата общност иска да каже на целия свят, че най-важното в света, в който живеем е мирът! А спортът е за “мирен свят”, без войни, без насилие и без агресия.

Гърците украсявали с маслинови клонки победителите от Олимпийските игри. Смятало се е, също така, че маслината е прародител на всички дървета и е символ на живота.

Във времето, в което живеем, тези малки наглед жестове имат огромна сила – вярата, че човекът е създаден да твори, да изгражда и да прави добро!