Не дадоха ход на делото за убийството в Койнаре

Новините

22-03-2022, 16:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арест за 46-годишен от Койнаре, седнал зад волана след употреба на алкохол

Следващото разпоредително заседание ще се проведе на 4 април

Състав на Плевенски окръжен съд трябваше да разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу А.О.Б., родена 1963 година от град Койнаре. Тя е обвинена в това, че на 07.06.2021 година в град Койнаре, умишлено умъртвила В.Г.П., роден 1958 година, чрез удар с нож в областта на корема и в лявата тазова област - престъпление по чл.115 от НК.

От пресцентъра на съда информираха, че не е даден ход на делото. Причина за това, от една страна, е нередовното призоваване на двама от пострадалите и техните повереници, които не са запознати с материалите по делото и не са подготвени да изразят становище по въпросите, които трябва да бъдат разискани. От друга страна, причина за недаване ход на делото, е отказът от страна на упълномощения защитник да защитава подсъдимата.

"В настоящото производство е задължително участието на защитник. Делото е отложено за нова дата, за когато да бъдат редовно призовани всички страни и да вземе участие служебния защитник определен от Адвокатска колегия - Плевен. Следващото разпоредително заседание ще се проведе на 04.04.2022 година", съобщиха от пресцентъра на съда.