Задържани са двама плевенчани, разбили каса с около 7000 лева

Крими

24-03-2022, 09:38

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отмъкнали парите от павилион за застраховки на улица „Сан Стефано“

Задържани са двама, извършили касоразбиване в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигнал за извършената кражба е постъпил в полицията в Плевен на 21 март в 05:25 часа. Извършен е оглед, при който е установено, че неизвестни лица са разбили витринно стъкло на павилион за застраховки на улица „Сан Стефано“.  По информация на собственика деянието е извършено за времето от 21,00 часа на 20 март 2022 година до 05:25 часа на 21 март. Открадната е метална каса с около 7000 лева оборотни пари.

По случая е образувано досъдебно производство и в резултат на проведени от плевенските криминалисти комплексни издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението – 36-годишен и 26-годишен, плевенчани. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. На лицата са повдигнати обвинения и с постановление на Районна прокуратура - Плевен са задържани за срок до 72 часа в ОЗ "СА", като предстои вземане на постоянна мярка "Задържанe под стража".

Извършителите са направили пълни самопризнания за начина и механизма на извършеното престъпление.

хода на проведените полицейски действия е открита инкриминираната метална каса. При претърсвания и изземвания в дома на 36-годишния са намерени по-голяма част от откраднатите пари. Иззети са дрехите, с които лицата, са били при извършване на престъплението.

По случая продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен