Локомотив (Горна Оряховица) и Локомотив (Мездра) ще играят в Плевен за Купата на АФЛ

Спорт

24-03-2022, 17:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Победителят от двубоя ще срещне в зоналния финал Партизан (Червен бряг)

Зоналният полуфинал от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ) между отборите на ОФК Локомотив (Горна Оряховица) и ОФК Локомотив (Мездра) ще се играе на 29 март 2022 г. (вторник) от 16:00 часа на стадион „Плевен“ в гр. Плевен, съобщиха от Зоналния съвет на БФС - Велико Търново. Съгласно регламента, в този етап от ежегодната клубна надпревара мачовете се играят на неутрален терен.

В първия, областен етап на турнира мездренските „железничари“ елиминираха като гости състезаващия се в „А“ ОФГ Враца Миньор 2017 (Згориград) с 2:3 (Николай Ганчев - 2, Паоло Петков), а във втория, междуобластен етап победиха като домакини Пещера (Гала̀та) с 2:0 (Тихомир Динев, Николай Ганчев).

От своя страна горнооряховчани отстраниха последователно ОФК Академик (Свищов) с 2:1 (Янислав Цачев, Кирил Димитров; Димитър Велизаров) и Локомотив 1927 (Дряново) с 3:0 (Димитър Байдаков - 2, Красимир Гавазов).

Победителят от двубоя Локомотив (Горна Ореховица) - Локомотив (Мездра) ще срещне в зоналния финал Партизан (Червен бряг), който в миналия кръг елиминира ОФК Бдин 1923 (Видин) с 8:7 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1), а в областния етап отстрани ОФК Спартак (Плевен) с 4:2.

Победителят в Зона Велико Търново продължава битката за трофея с участие в полуфиналите, за които се класират по един представител от четирите зони.