СУ "Димчо Дебелянов" на работна среща по проект, насочен към екологичните проблеми

Мисия

27-03-2022, 16:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Работната среща се проведе в Букурещ

От 20-26 март 2022 г. СУ „Димчо Дебелянов“ - Белене, представено от двама учители и петима ученици, участва в поредната Работна среща по проект Еразъм+: Свобода Гражданство Екология в Букурещ, Румъния.

Ето какво разказаха от училището:

"Разпределени в международни екипи, вложихме усърдие в работните ателиета, като разрешавахме различни екологични проблеми и казуси. Включихме се активно в дейностите, организирани от нашите домакини.

Посетихме забележителности, характерни за румънската столица: Румънския парламент, национален парк „Piatra Craiului“, парк „Delta Vacareşti“, Триумфалната арка и красивия градски център. Установихме, че не случайно Букурещ е наричан „Малкия Париж“ заради приликата си с френската столица: архитектурата от XIX век, протичащата река и Триумфалната арка от върха, на която можем да се насладим на невероятната гледка към цял Букурещ.

Научихме много неща за румънската култура и природа. Останахме впечатлени от красивите автентични сгради от началото на миналия век, въпреки че Букурещ е бил разрушаван многократно при бомбардировки и земетресения.   Любопитното при Букурещ е, че този град е съчетал в себе си полъха на Балканите и типичното Източноевропейско усещане.

В края на работната среща сътворихме градина на приятелството Еразъм +, в която засадихме рози.

Работата в международна среда ни убеди за пореден път, че независимо от различните езици, които говорим, всички владеем езика на приятелството.

Отправяме поглед към следващата работна среща, която ще се проведе в град Руан, Франция в началото на месец април.

Изказваме сърдечни благодарности на г-жа Теменужка Добранова - координатор на проекта, за предоставената възможност да изживеем тези приятни емоции и на г-жа Анелия Спасова - заместник-директор."