Карамазов за ДКТ "Иван Радоев": Показаха ми, че извън София също може да се създава качествен театър

Плевен Лайф

29-03-2022, 14:14

Снимка:

Владимир Карамазов/Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Директорът на плевенския театър ми показа такива действия и отношение, каквито не бях виждал за 20 години в нашата сфера", сподели актьорът

Както вече писахме, актьорът Владимир Карамазов получи престижната награда ИКАР за ролята си в „Опашката“ от Захари Карабашлиев, реж. Явор Гърдев, постановка на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Ето какво написа той по този повод на официалната си страница във Фейсбук:

Не успях да присъствам на церемонията на Наградите "Икар". Благодаря за наградата. Тя е повод да напиша следното. Но то е принципно, не вследствие от наградата.

Благодаря на Явор Гърдев, че точно в последната секунда, преди да затръшна една голяма врата, той подложи крак и ме повика за тази роля. То няма случайни неща и може би все още моето място преди всичко е да бъда актьор на сцената.

Благодаря на Захари Карабашлиев за този текст. Трябва да се гордеем с българските постижения, в която и да е област. Мисля, че е много важно да се докоснете до него, защото ще ви даде отговори на много въпроси, които съм сигурен, че си задавате. И както казах в едно интервю, ако ви мързи да прочетете романа, елате в Плевен да гледате постановката, а ако не ви се занимава с театър си купете романа.

Разбира се и Драматично - куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, който ми показа колко интересно е да отидеш в ново и различно място да работиш. С нови хора, с нова публика и нови театрални преживявания. Че извън София също може да се създава качествен театър. И директорът на този театър ми показа такива действия и отношение, каквито не бях виждал за 20 години в нашата сфера. Пожелавам ти голям успех, Васко!!!

"Опашката" е едно пандемично представление. Излезе на косъм в разгара на пандемията. Като такова то се случва в забрани и ограничения. Страшно много искам тази постановка да заживее нормално, да се радва на пълни салони и да може да се гледа от много хора. Вярвам, че ще стане. И между другото играем "Опашката" на 4 април. Може да дойдете, малко Плевенска панорама, галерия, кафенце на главната, представление и след това ще сте като нови.