Огнеборец от Плевен е сред отличените в конкурса "Пожарникар на годината"

Мисия

30-03-2022, 18:09

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Над 75 са пожарите с материални загуби, в чието погасяване активно е участвал инспектор Божидар Василев

За 27-и пореден път бяха наградени победителите в конкурса "Пожарникар на годината". Най-добрите за 2021 година огнеборци, спасители и доброволци получиха своите награди на тържествена церемония в сградата на МВР. 

На тържеството присъстваха директори на дирекции в МВР, ръководители на държавни структури, както и представители на партньорски организации, структури на неправителствения сектор и служители от пожарните служби в страната.

Подгласник в Категория "Пожарогасителна дейност” е Божидар Василев – инспектор в РДПДБЗН – Плевен. Наградата от негово име получи директорът на плевенската пожарна комисар Станислав Атанасов.

Над 75 са пожарите с материални загуби, в чието погасяване активно участва инспектор Василев. При ликвидиране на възникналия на 22 април пожар в Многопрофилна болница за активно лечение в гр. Червен бряг, той и дежурният екип успешно евакуират 15 лежащо болни пациенти. Четири месеца по-късно при пожар на покрива на Ректората на Медицински университет в гр. Плевен създава организация за безпроблемно протичане на евакуацията на над 1000 човека, български и чуждестранни студенти.