Двама младши инспектори от Първо РУ – Плевен ще бъдат наградени за доблестна постъпка

Новините

01-04-2022, 14:38

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Петьо Кацарски и Емил Радулов спасиха 12-годишното момче, паднало от покрив в кв. "Дружба"

Ръководството на ОДМВР – Плевен обяви, че младши инспектор Петьо Кацарски и мл. инспектор Емил Радулов - служители на Първо РУ – Плевен ще бъдат наградени за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка.

На 29 март по време на изпълнение на служебните си задължения те спасиха 12-годишно момче в жилищен квартал в областния град. В 20 часа от тел.112 е постъпил сигнал за паднало дете от покрив, без достъп в сградата и до него в плевенския квартал „Дружба". На място е изпратен автопатрул в състав: мл. инспектор Емил Радулов и мл. инспектор Петьо Кацарски. При пристигане на място полицаите виждат пострадалото дете в безпомощно състояние. Без да губи време мл. инспектор Петьо Кацарски е счупил стъклото на заключената входна врата. Детето е предадено на екип на Спешна медицинска помощ пристигнал на адреса. След хирургична операция здравословното състояние на момчето се стабилизира и живота му е извън опасност.

В спасителната акция полицай Кацарски е порязал лявата си ръка. След преглед при лекар се оказало, че е получил дълбока порезна рана и е скъсал сухожилия. Наложила се спешна оперативна интервенция.

Комисар Валентин Георгиев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР Плевен обяви, че двамата служители ще бъдат наградени с „писмена похвала“. Предложението е внесено от началника на Първо РУ – Плевен до старши комисар Веселин Вътов - директор на ОДМВР – Плевен на 31 март 2022 година.

Младши инспектор Петьо Кацарски е постъпил на работа в системата на МВР през 2016 година на длъжност полицай в „Охрана на обществения ред“ и има 6-годишен стаж.

Мл. инспектор Емил Радулов е постъпил на работа в системата на МВР през 2019 година на длъжност полицай в „Охрана на  обществения ред“ и има 2-годишен стаж.