Мартин Митев: Грижата за здравето е най-доброто лекарство!

Мисия

07-04-2022, 11:49

Снимка:

ОбС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Благодаря на всички здравни работници за всеотдайността, професионализма и човешкото отношение", написа той на профила си във Фейсбук

"Грижата за здравето е най-доброто лекарство! Благодаря на всички здравни работници за всеотдайността, професионализма и човешкото отношение! Честит празник!", написа председателят на ОбС - Плевен Мартин Митев на профила си във Фейсбук.

Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората.

7 април е обявен за Ден на здравето през 1948 г., когато е основана Световната здравна организация. От 1964 г. на тази дата в България се чества Денят на здравния работник. 180 са страните членки на Световната здравна организация, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

България също е член на Световната здравна организация от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания и превенцията на смъртността поради тютюнопушене.