Росица Денчева и Йоана Константинова заминават за "Били Джийн Кинг къп" в Турция

Спорт

07-04-2022, 16:20

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Росица Денчева е трета на турнир от ITF във Великобритания

Плевенчанките са готови за дебюта си в националния отбор по тенис за жени

Капитанът на националния отбор на България по тенис за жени Дора Рангелова заяви, че целта пред състава е запазване на мястото в група I на зона Европа/Африка на турнира "Били Джийн Кинг Къп" (бивш "Фед Къп"), неофициално световно отборно първенство по тенис.

Днес се проведе пресконференция на която присъстваха Дора Рангелова, председателят на ТК Локомотив и зам. председател на УС на БФТ д-р Георги Крумов младите ни надежди Росица Денчева и Йоана Константинова, съобщава БФТенис.

Българките пътуват утре за Анталия, където от 11 до 16 април ще се изиграят срещите от надпреварата. България е група "Б" заедно с Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия.

"Целта ни е да запазим мястото си. Групата ни е тежка с много добри отбори. За пет дни ще трябва да изиграем пет срещи, което е доста като натоварване. Надявам се всички момичета да са здрави и да покажат най-доброто от себе си", коментира Рангелова.

Тя селектира в състава Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска и младите дебютантки - Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г).

Терзийска, Константинова и Денчева са на лагер в Пловдив от началото на седмицата, а Томова и Шиникова ще се присъединят към тима директно в Анталия.

"Утре заминаваме с Джулия, Йоана и Росица за Анталия. Вики Томова в момента играе на турнир в Португалия и се надявам да стигне възможно най-далеч. Тя ще се присъедини към нас директно в Турция. Шиникова пък отпадна от същото състезание и вече пътува към Анталия, където ще се съберем в петък", обясни Рангелова.

"Томова, Шиникова и Терзийска са основните ни състезателки. Тази година реших да гласувам доверие и на Йоана и Роси да дойдат като дебютантки в отбора и да присъстват на такова силно събитие, за да видят какво им предстои", добави тя.

Росица Денчева заяви, че се намира в сравнително добра форма и се чувства доста развълнувана, че ще участва в такъв голям женски турнир. Йоана Константинова добави, че се чувства и играе добре. Двете са доволни, че са част от състава, което им дава възможност да усетят атмосферата в отбора.