Спартански към випускници: Гордост е да бъдеш студент в плевенския Медицински университет

Мисия

07-04-2022, 20:00

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тържествена церемония по дипломиране на випускници от Факултет „Обществено здраве“ се състоя днес

Тържествена церемония по дипломиране на випускници от Факултет „Обществено здраве“ при Медицинския университет – Плевен, се състоя днес в зала „Магнум”. Своите дипломи получиха общо 140 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”: 34 бакалаври и 13 магистри от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2021; 10 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2021; 24 бакалаври и 34 магистри от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2021 и 2022 и 25 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2022.

Скъпи дипломанти на факултет „Обществено здраве“, винаги съм казвал, че вие, днешните млади хора, сте различни, иновативни, защото сте израснали в динамична технологична среда. Всичко това ви е направило гъвкави и адаптивни. Последните две години на изпитания показаха, че социалната и здравната система нямаше да се справят без вашата помощ и участие. Вие, студентите, сте красивото и смело лице на героите на пандемията, обърна се към завършващите ректорът на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров.

Випускниците приветства и кметът на Община Плевен Георг Спартански, който беше сред официалните гости на церемонията. Независимо от това къде ще ви отведат житейските пътища и къде ще намерите своята професионална реализация, не забравяйте къде сте получили своето образование. Да бъдеш студент в плевенския Медицински университет, да получиш диплома в нашия град, е заслужен повод за гордост и заслужена оценка на вашите усилия, положени през годините на обучението ви, каза в словото си кметът.

На днешния ритуал беше поставено началото на традицията да се награждават дипломанти, които са станали родители по време на следването. Шестима завършващи получиха подаръци, осигурени от Община Плевен и спонсори.

Церемонията беше белязана и от предложение за брак, което абсолвент отправи от сцената към своята избраница, а отговорът беше „да”. Абсолвентите бяха изпратени на професионалното си поприще с пожелания „На добър път” и „Многая лета”.