Спартак обърна Шумен за 13-та победа за сезона (Снимки)

Спорт

09-04-2022, 20:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани изоставаха с двуцифрена разлика в хода на мача, но направиха обрат през второто полувреме

Спартак трябваше да се напрегне, за да запише 13-та победа за сезона в НБЛ. У дома плевенчани надвиха Шумен с 92:76, след като изоставаха с двуцифрена разлика в хода на мача, но направиха обрат през второто полувреме.

Гостите започнаха много силно и поведоха с двуцифрена разлика след серия от 11-0, пише сайтът на НБЛ. Последваха добри минути за домакините, които успяха да наваксат малко от изоставането си, но на края в първия период губеха с 8 точки. Последваха силни изяви и от двата тима, като Спартак успя на няколко пъти да изравни. В началото на второто полувреме плевенчани влязоха в ритъм и поведоха, но гостите не се предаваха. След нови изравнявания плевенчани отново успяха да дръпнат напред и до края не погледнаха назад.

Мартин Маринов бе най-резултатен за победителите с 20 точки (4 тройки). Николай Стоянов реализира 16 точки, по 13 вкараха Божидар Аврамов и Николай Маринов, а с 12 точки и 8 борби се отличи Димитър Маринчешки.

За гостите Александър Милов реализира 21 точки. Виктор Серафимов отбеляза 17,а  с 14 и 8 асистенции се включи Маркъс Майърс. 12 точки реализира Георги Кендеров. Деян Бйелич се отличи с 8 точки и 10 борби.

В следващия кръг на Спартак предстои дерби срещу Левски в София.