Ивет Горанова: Четвърти месец сме без бюджет, а наближава най-важното състезание

Спорт

09-04-2022, 21:56

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Липса на финансиране от държавата възпрепятства подготовката на олимпийската ни шампионка по карате

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова алармира, че от четири месеца федерацията по карате е без финансиране и подготовката ѝ не протича както трябва.

"Направих няколко контролни състезания и подготвителни лагери. След 10 дни имаме Световна лига в Португалия, която също е част от подготовката ми за европейското първенство в края на май, то ми е най-важното. И също така Световните игри през юли. Това са ми двете най-важни състезания за тази година и целта е формата ми да бъде на най-високата точка", сподели Ивет пред журналисти в столичната зала "Асикс Арена".

"Не мога да кажа, че подготовката ми минава по най-гладкия начин, трудно е, все пак бюджет нямаме, финансиране, което още повече усложнява подготовката, това го чухме и от други спортисти, които се оплакаха от това нещо. Наистина е проблем и ни затруднява. Имаме и много ангажименти, които аз трябва да ги свърша, защото съм на това ниво. Всичко това ме разсейва, взима ми от енергията, но се опитвам да остана концентрирана и да не губя фокуса си с други странични неща", сподели олимпийската ни гордост.

"С нашата федерация нямам идея дали се е провел разговор, но вече четвърти месец сме без бюджет – нямам никакви лоши чувства към правителството, но това леко изнервя ситуацията, изнервя нас самите, вкарва се притеснение, защото наближава най-важното състезание. Подготовката не върви както трябва. Просто искам нормалните условия, за да си проведа подготовката по най-добрия възможен начин", каза още Ивет Горанова.