Бум на пияни шофьори в Плевенско

Крими

11-04-2022, 10:45

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Само в рамките на няколко часа в Плевен, Кнежа, Чомаковци и Ореховица са заловени водачи, употребили алкохол

В Плевен е задържан 52-годишен за шофиране в нетрезво състояние. На 10 април в 21:50 часа в жк."Дружба" е проверен с техническо средство водачът на "Тойота Рав 4".  "Дрегер алкотест - 7510" е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят е отказал да даде кръв за анализ. Задържано е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо полицейско производство

На 10 април около 20:20 часа в село Ореховица е проверен  54-годишен, като водач на "Сеат". Техническо средство е отчело, че шофира с над 1.2 промила алкохолна концентрация.  Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът не е дал е кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор и работата по случая продължава за  престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.
         
На 10 април около 22:45 часа в Кнежа е спрян лек автомобил "Сеат Толедо". Алкотестът на водача – 34-годишен местен жител, е показал над 1.2 промила. Съставен е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване, но е направен отказ за лабораторен анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 10 април в 03.30 часа в село Чомаковци е спрян "Фиат Пунто". Лекият автомобил е собственост  и управляван от 66-годишен от град Червен бряг. Алкотестът му е показал над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.