Посланикът на Кралство Нидерландия гостува в СУ “Христо Смирненски” - Койнаре

Животът

13-04-2022, 12:47

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Второкласниците го приветстваха с наричания за Лазаровден, песни и танци

Посланикът на Кралство Нидерландия гостува в СУ “Христо Смирненски” - гр. Койнаре. Впечатлен от виртуалния поздрав, който учениците му направиха по повод Василица, Негово Превъзходителство Симон ван Дер Бург пожела лично да се срещне с децата от гр. Койнаре.

С хляб и сол – по стар български обичай, Посланикът на Кралство Нидерландия бе сърдечно посрещнат в Койнарската гимназия. Второкласниците го приветстваха с наричания за Лазаровден, песни и танци. С интерес Негово Превъзходителство Симон ван Дер Бург разгледа и специално подредената изложба от детски рисунки на тема „Забележителностите на Нидерландия”.

За пореден път Негово Превъзходителство бе приятно изненадан от професионализма на учителите и представянето на талантливите деца. Той им благодари сърдечно и награди всички с много подаръци. Директорът на училището, г-жа Даниела Цоньовска, благодари искрено за специалното отношение на Негово Превъзходителство, за подаръците и възможността да се докоснат до един друг свят.

За спомен от този ден Посланикът получи пълна кошница с яйца и две кукли в национални носии, изработени от самите деца. Срещата се осъществи с посредничеството на г-жа Йонка Данова – регионален координатор на училищата от мрежата на “Амалипе”.