Спартак и Левски ще играят в Правец

Спорт

13-04-2022, 13:25

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Зала "Универсиада" е заета през тази седмица заради традиционно годишно изложение на български производители

След повече от две години пауза мач от Националната баскетболна лига отново ще се играе в Правец, съобщава BGbasket.com. Става въпрос за срещата Левски – Спартак Плевен от предстоящия 25-и кръг в Националната баскетболна лига, която ще се проведе в събота (16 април).

Зала "Универсиада" е заета през тази седмица заради традиционно годишно изложение на български производители. Първоначалната идея била двубоят да се проведе в "Триадица", както обикновено при заетост на "Универсиада". Оказало се е обаче, че и в нея за 16 април има планирано мероприятие. В резултат на това от Левски са поискали срещата да бъде преместена с един ден, но от Спартак категорично са отказали. От плевенския клуб са направили друго предложение – мачът да се играе в "Арена Армеец -2". Наемът за там обаче е бил 2000 лева, което пък е отхвърлено като вариант от столичния тим.

Темата е била дискутирана и на проведено вчера заседание на НБЛ, на което обаче след разправии и скандали между двете страни така и не се е стигнало до разбирателство. Така решението за изход от патовата ситуация е оставено на президента на БФБ Георги Глушков. Именно той е съдействал за намирането на компромисно решение и за двата отбора – да се намери подходяща зала и да не се променя датата на мача.