“Капачки за Бъдеще” идват на 16 април в Плевен с нова кампания за детска линейка

Животът

14-04-2022, 15:21

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки. Ентусиастите от “Капачки за Бъдеще” обаче са се заели да поправят това.

След като дариха първата неонатална линейка само преди шест месеца в Пловдив днес те обявиха, че вече са събрали средства за втора и започват да събират за трета!

“За съжаление, българското държавно здравеопазване разполага само с две специализирани неонатални линейки в момента” - споделят от кампанията - и двете в София, и двете дарени от други благотворителни каузи преди няколко години.

“Линейката, която дарихме в Пловдив, обслужва цяла Централна Южна България и по-специално областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Целта ни е да дарим линейки и на други градове, където има университетски болници като Плевен и Варна, така че да покрием цяла България!”, добавиха организаторите.

Припомняме, че доброволците от “Капачки за Бъдеще” подмениха най-старите кувьози в болниците в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 болници в 36 града.

Може да подкрепите каузата за детска линейка, като занесете своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета на най-близката до вас кампания, която се провежда в 29 града вцяла България.

В Плевен кампанията е на 16 април, събота, от 10:00 до 14:00 часа пред магазин Кауфланд на ул. „Гренадирска” 119