Къщи горяха в селата Чомаковци и Въбел

Крими

18-04-2022, 09:54

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През почивните дни огнеборци от районните служби са потушили пламъци в запалени сухи треви

За периода от 15 април до 17 април екипи на РДПБЗН – Плевен са извършили три технически помощи -  осигуряване на достъп до избено помещение в Плевен на улица „Сопот“, помощ при ПТП между „Хюндай" и „Тойота Корола" в областния град на булевард „Европа“ – изваждане на пострадал и измиване на пътното платно след ПТП между село Аспарухово и град Левски.

През почивните дни огнеборци от районните служби са потушили пламъци в запалени сухи треви в землищата на селата Горник, Тодорово и Биволаре, в землищата на градовете Долна Митрополия и Белене, както и в Плевен в жк. „Дружба“.

На 15 април 2022 година в 13:02 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е постъпил сигнал за пожар в къща в село Чомаковци. Причина за инцидента е късо съединение в битов ел. уред – хладилник. Унищожени са домашно имущество - дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти, техника, и 1 кв.м. каратаван. Опушени са стени 50 кв.м. Пострадали хора няма. Пламъците са локализирани и потушени от екип на РС ПБЗН - Червен бряг с един автомобил.

На 16 април огнеборци от РС ПБЗН – Никопол потушиха горяща къща в село Въбел. Причина за произшествието е късо съединение. Изгоряла е покривна конструкция 100 кв.м. Пострадали няма.

На 17 април в 12:44 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за извършване на техническа помощ – отстраняване на паднало дърво на пътя пред хотел „Кайлъка“ в парк „Кайлъка“.

На 17 април в 13:37 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е събрал живак от счупен термометър в жилище в плевенския квартал „Сторгозия“.