В плевенското село Ореховица – серия от инициативи в кампанията "Походът на книгите"

Животът

19-04-2022, 22:48

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Библиотеките като образователна среда

Днес в НЧ „Отец Паисий – 1910” се проведе поредната инициатива от кампанията "Походът на книгите" с учениците от начален курс на ОУ "Христо Смирненски" с. Ореховица.

Мaлчуганите четоха популярни български произведения и отговаряха на въпроси чрез т.н. „работен лист". След отличното си представяне участниците в маратона на четенето се забавляваха, като редиха пъзели и оцветиха великденски рисунки онлайн на интернет страницата Dechica.com.

„Походът на книгите" продължи с учениците от горен курс. Библиотекарят Татяна Йотова запозна учениците с „Пътят на книгата” от автора до книжарниците и библиотеките, като им обясни и как се подреждат и съхраняват във фондовете. Маратонът на четенето продължи с прочит на откъси от любими книги на известни автори и скоропоговорки. На финала секретарят Станислава Николова подари на всеки един класен ръководител по един екземпляр от книгата на Георги Стоянов „Останете живи”, с когото в началото на месеца открихме кампанията с инициативата „Известни личности четат на деца”.