В Кнежа успешно реализираха здравнообразователната програма, свързана с превенция на мозъчен инсулт

Животът

20-04-2022, 10:03

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обхватът ѝ включваше общо 160 деца, които по време на своето обучени реално предадоха знанията си на общо 960 души

Община Кнежа успешно реализира здравнообразователната програма "Бързи герои", свързана с превенция на мозъчен инсулт.

Тя е създадена от Световната организация по инсулт и е насочена към деца от 6 до 9 години и техните семейства, които се обучават да разпознават симптомите на инсулт и как да действат в случай на спешност. В нея се разчита на детския ентусиазъм за учене и споделяне на животоспасяващи знания в семейството.

Проектът беше подкрепен и финансиран от Лайънс Клуб Мизия, гр. Плевен и Лайънс Клуб Сребрен, гр. Кнежа, които закупиха учебни комплекти за всички участващи деца. Директорите на 8 детски градини и начални училища приеха с изключителен професионализъм и отговорност инициативата и изявиха свои екипи от преподаватели, които реализираха програмата.

"Обхватът ѝ включваше общо 160 деца, които по време на своето обучениe реално предадоха знанията си на общо 960 души. Община Кнежа, Лайънс Клуб Мизия, Лайънс Клуб Сребрен, фондация „Сърце до сърце за България“ и целият екип на "Бързи герои 112" благодарят на всички директори на детски градини и училища, както и на 15 – те преподаватели, които се включиха с цялото си сърце и отдаденост в това образователно и полезно приключение!", сподели кметът Илийчо Лачовски на профила си във Фейсбук.

"Бързи герои 112" заслужава вниманието на всички, защото животът няма цена и дори един човек да бъде спасен, едно семейство да предотврати загубата на близък от инсулт – това осмисля всички усилия, които се полагат, за да бъде реализирано това изключително начинание.

Повече за реализирането на програмата в община Кнежа може да намерите и във Facebook страницата на "Бързи герои 112".