Седмица на отворените врати се проведе в ДГ "Първи юни" - Плевен

Животът

21-04-2022, 07:00

Снимка:

ДГ "Първи юни"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативите са подчинени на 140 години предучилищно образование в България

Седмица на отворените врати в ДГ "Първи юни" - град Плевен под надслов "Детска градина за всички" събра усмивки, творчески търсения, незабравими емоции за деца, родители и учители.

Инициативите са подчинени на 140 години предучилищно образование в България. Идеите на първото детско заведение “Детска мъдрост“, открито в Свищов от Никола Живков през 1882 година са извор на добротворство, български дух и традиции в процеса на възпитание.

Ателие "Седем добрини" стана домакин на Великденска работилница. Родители и деца от група "Слънчо" обединиха творческите си умения и изработиха красива великденска декорация, споделиха посланията си за мирни и светли празнични дни и запечатиха мига в “Шарена фотосесия“. Дейността е част от Национална програма “Успяваме заедно“- модул 2  “Хубаво е в детската градина.“

Децата от група "Дъга" поздравиха родителите си с театрален етюд "Великденска приказка", които е продукт от мини проект "Театър в къщи". Цветни идеи изпълниха Великденската работилница и провокираха творчество и емоционална удовлетвореност на родители и деца .

Децата от група "Пчелици" в партньорство със своите родители проведоха състезание-викторина "Моята безопасна улица". Малки и големи се обединиха около идеята за спокойно и безопасно движение чрез спазване на правила.

Група "Моливко" багриха яйца според обичая. В дейности по мини проект "Природата около мен" те откриха възможностите на „природните“ бои и техники за боядисване на яйца. Заедно с родителите малчуганите претвориха тази традиция, като не забравиха да спазват символиката на цветовете-червено за здраве, жълто за богатство, зелено за успех, синьо за надежда и добро! Великденските декорации и яйца бяха подредени в изложба "Шарен Великден".

"Отворихме врати с надежда, че заедно родители, учители, деца можем да създадем един по-добър свят - усмихнат, щастлив и успешен", споделят от ДГ "Първи юни".