Полицията с акция срещу производството на наркотици и тяхното разпространение

Крими

21-04-2022, 09:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържани са 53-годишен и 44-годишен

Полицейска операция срещу производството на наркотици и тяхното разпространение е проведена вчера от служители на ГДБОП  - МВР и СБОП - Плевен, отдел "Център-Север" под наблюдението на окръжен прокурор при ОП - Плевен.

Действията са стартирали около 15 часа на територията на град Левски. Задържани са 53-годишен и 44-годишен. Проверени са два адреса и в два автомобила „Пежо“ и „Форд Галакси", с ползвател 54-годишния. Намерени и иззети са три мобилни телефона, преносим компютър, 500 грама вещество, реагиращо на метамфетамин, 20 саксии с насаждения - марихуана и механична везна. По време на задържането в него са установени 750 грама марихуана. Назначени са експертизи на иззетите вещества.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност, като са му повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл.354 „а“  от НК. С постановление на прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.  Работата по документиране на престъплението продължава.