Ученик от Червен бряг впечатли с кулинарни умения в национално състезание

Животът

25-04-2022, 09:56

Снимка:

ПГХТ "Юрий Гагарин"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

12-класникът на ПГХТ "Юрий Гагарин" се представи блестящо

12-класник на ПГХТ "Юрий Гагарин" се представи блестящо на провелия се в Габрово регионален кръг на Националното състезание по професии "Най-добър млад готвач".

В оспорваната надпревара, в която участваха състезатели от големи елитни професионални гимназии, Добромир Ивов Каменов завоюва престижното шесто място.

Той спечели журито със студено предястие „Дамасцена“, в което във вълшебен микс от сирена, ядки, шоколад и плодове, бяха добавени и листенца от най-ароматната българска роза. Предястието, освен с щипка любов и професионализъм, бе придружено от основно ястие „Империал“( руладини от свинско контрафиле и гарнитура от императорски ориз с портокалов сос и броколи с филирани бадеми).

За уменията си дванадесетокласникът получи поздравления от едни от най-известните български готвачи - шеф Ивайло Димитров и шеф Живко Димитров.

На последвалото Национално състезание за най-добър млад готвач, провело се в София, Добромир продължи блестящото си представяне. На високия форум младият готвач спечели нови приятели, но и си осигури интерес от страна на работодателите.

"Благодарим на Добри и на неговия ръководител инж. Илонка Тонова за поредния повод да се чувстваме горди и името на ПГХТ „Юрий Гагарин“ да се споменава ведно с имената на професионални гимназии от областни градове и от столицата. Желаем и на двамата здраве, бъдещи професионални успехи и дръзновение", споделиха от гимназията.