Националното турне на "Автокино 2022" ще гостува в Плевен през май (Видео)

Плевен Лайф

25-04-2022, 11:26

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Общо в програмата са включени четири хитови български филма

Четири от най-касовите български заглавия от последните месеци – „Чичо Коледа“ , „Завръщане 2“, „Жълт Олеандър“ и „Петя на моята Петя“, ще могат да гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино. Точно 13 са областните градове в тазгодишното национално турне, в които ще има прожекции. Сред тях е и Плевен.

Пътуващото автокино ще бъде в града на Панорамата на 14 и 15 май, като ще бъде разположено на паркинга на стадиона. Прожекциите на първите филми и двете вечери ще започват от 21.00 часа.
 
Билети могат да бъдат закупени от www.avtokino.bg.

Ето я и програмата:

14 май

21.00 часа – „ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ“

Филмът носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда млада душа и поетеса Петя Дубарова „Петя на моята Петя“. Режисьор е Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, които повдигат завесата на миналото, за да представят на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант.

„Филмът е съвременна история. Държим да подчертаем, че това е филм за Петя Дубарова, без той да е „за Петя Дубарова”. Историята не е биографична, но Петя присъства със своята истинска същност и с най-ценното – с мъдростта и таланта си, които е оставила на поколенията“, споделя сценаристът Нели Димитрова.

22.40 часа – „ЧИЧО КОЛЕДА“

Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко за да сбъдне мечтата си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера.

В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.

15 май

21.00 часа – „ЖЪЛТ ОЛЕАНДЪР“

Перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел, е свързан с красивата му млада съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко.

В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко.

22.50 часа – „ЗАВРЪЩАНЕ 2“

В „Завръщане 2“ героят на Башар Рахал – Бранимир, претърпява положителна промяна, като започва да води природосъобразен начин на живот и да се грижи за доброто бъдеще на хората и на природата. Именно иновациите са начинът, по който това може да се реализира най-устойчиво и ефективно. Посещението на Бранимир в Innovation Hub-а на Schneider Electric е свързано с желанието му да развие бизнеса си чрез инвестиция в изграждането на умни домове – една от сферите, в които високите технологии на Schneider Electric са с доказана ефективност.

Премиерата на „Завръщане 2“ ще бъде на 14 февруари 2022 г. и ще се излъчва в кината в цялата страна. Освен Башар Рахал и Ники Илиев, в ролите зрителите ще видят Орлин Павлов, Евелин Костова, Александър Кадиев, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и др.